Лидерите на Великобритания и Европейския съюз (ЕС) в понеделник ще проведат

...
Лидерите на Великобритания и Европейския съюз (ЕС) в понеделник ще проведат
Коментари Харесай

ЕС и Лондон финализират сделката за Северна Ирландия следващата седмица

Лидерите на Англия и Европейския съюз (ЕС) в понеделник ще проведат директни диалози в Лондон, заяви " Ройтерс ". 

Страните се стремят да завършват нова договорка за търговските споразумения на Северна Ирландия след Брекзит.

" Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен и министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак се споразумяха да продължат работата си персонално за споделени на практика решения за редица комплицирани провокации към Протокола за Ирландия и Северна Ирландия ", се споделя в взаимното изказване споделих. Фон дер Лайен ще се срещне с министър-председателя в Обединеното кралство на следващия ден.

Припомняме, че Лондон и Брюксел водят договаряния от месеци за облекчение на комерсиалните търкания в английската провинция. Но пробата ще бъде дали измененията ще задоволят някои поддръжници на Брекзит в ръководещата Консервативна партия или най-голямата юнионистка партия в Северна Ирландия.

Сунак в събота още веднъж се застъпи за постигането на съглашение с Европейски Съюз след Брекзит по отношение на Северна Ирландия. Той сподели, че е жизненоважно обезпечаване на връщане към шерването на властта в провинцията.

Сунак сподели, че ще се опита да позволи опасенията на Демократическата юнионистка партия (DUP), която се тормози от запазването на въздействието на Европейски Съюз върху Северна Ирландия.

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар сподели пред кореспонденти по-рано в събота, че Англия и Европейски Съюз вървят напред и е допустимо, само че не е обезпечено съглашение през идващите дни.

Сънди Таймс разгласи, че се чака известие в понеделник, когато е казано на депутатите от Консервативната партия на Риши Сунак да бъдат в Народното събрание.

В изявлението си за Sunday Times английският министър председател сподели, че се надява на позитивен резултат от договарянията и сподели, че ще прекара уикенда в опити да ги приключи.

Сунак, в символ на терзанията на DUP, сподели, че мирното съглашение от Разпети петък за Северна Ирландия е било небалансирано от договорката за Брекзит за комерсиалните правила на провинцията.

DUP попречи на Асамблеята на Северна Ирландия да работи в символ на митинг против тези правила.

Северна Ирландия заема изключително място след излизането на Англия от Европейски Съюз, като остава в единния пазар на артикули на общността.

Споразумението, с цел да се избегне твърда граница с Ирландия, която остава член на Европейски Съюз, и да се резервира мирът, значи, че се изискват инспекции на някои артикули, идващи в Северна Ирландия от останалата част на Обединеното кралство, което разгневи пробританските синдикалисти в провинцията.

Англия предложи основаването на зелени митнически ленти за артикули, предопределени единствено за Северна Ирландия, както и червени ленти за артикули, ориентирани към Ирландия или другаде в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР